6 Mart 2010 Cumartesi

Atatürk'ün Gizlenen Araştırması ; Kayıp Kıta Mu



İlk olarak İngiliz Albay ve gezgin James Churcward'ın Tibet'te yaptığı araştırmalara dayanan ve bunlarla ilgili olarak yazdığı 4 adet kitabına konu edilmiştir..

James Churcward'ın araştırmalarına göre İ.Ö 12.yy da Büyük okyanus civarında Mu adında bir kıta vardı ve insanlık tarihi orada başlamıştı.






James Churcward Mu kıtasını şöyle yorumluyordu ;

''Dünyada ilk insanların , huzur saadet diyarı olarak Tevratta(Gan Edn) ve Kur'an'da(Cenneti Adn) namı altında zikri geçen Mu kıtasında zuhur ettiği ve 18 milyon kare kilometre murabbı mesahai sathiyesinde olan bu kıtanın 11.500 yıl önce müthiş depremler ve indifalar sonucunda 24 saatte 64 milyon nüfusuyla denize battığı ve yüksek medeniyetin ilk dilinin Tanrının birliğine dayanan ilk yüksek dinin ve ilim ve fenlerin 70.000 yıl önce Mu kıtasından Maya namiyle çıkarak Asya'da Uygur , Hindistanda Naga-Maya , Fırat nehri deltasında Akad , Mezopotamya'da Sümer(Sümerler'in Türk olduğu bizzat Atatürk tarafından araştırılmıştır ve Uygur Türklerinin bir kolu olarak Mezopotamya'da devlet kuruldukları artık kesinleşmiştir ) , Kızıl denizinin garbındaki arazide Mayu ve Etiyopi (Habeşistan) dağılmışlardır....



Atatürk,1932'den sonra Türk Tarih Tezi'nin 'kayıp parçası'nın peşine düştü. 'Türklerin Orta Asya'dan önceki ilk yurtlarını' arıyordu. Bu amaçla 1934 yılında Tahsin Bey'i Meksika Büyükelçiliği'ne atadı. Tahsin Bey'in gizli görevi Türklerle eski Amerikan halkları arasındaki ilişkiyi araştırmaktı. Tahsin Bey, Meksika'daki araştırmalarının sonucunda şaşırtıcı bir bilgiyle karşılaştı. Bu bilgiye göre Türkler, MÖ 12.000'lerde bir doğal afet sonunda Pasifik Okyanusu'nda sulara gömülen Kayıp Kıta Mu'dan Orta Asya'ya göç etmişlerdi.


Tahsin Mayatepek raporlar halinde Ulu Önder Atatürk'e bilgiler veriyordu.

Ancak Tahsin Mayatepek'in raporlarında bilgi verirken kendi ideolojisi altında yorumlaması üzerine (Meşhur 14.Rapor bu raporda Tahsin Mayetepek İsa ve Davut'un Naakal rahiplerinden eğitim aldığı gibib Hz.Muhammed'inde orada eğitim aldığını ve Tanrı'nın elçilerine vahiy yoluyla emirlerini göndermediğini iddaa etmesi üzerine )Atatürk bizzat James Churcward'ın kitaplarını istemiştir..


Atatürk'ün Türk Tarih tezinde iç içe geçmiş maddeleri;

1-İlk Türklerin dünya uygarlığına öncülük edecek kadar güçlü ve köklü bir kültüre sahip oldukları

2-Türklerin iklimde meydana gelen bozulma sonucunda Orta Asya'dan dünyanın dört bir yanına göç ettikleri ve gittikleri yerlere uygarlıklarını da götürdüklerini

3-Anadolu'nun ilk uygarlığı Hititlerin ve Mezepotomyada ki ilk uygarlığı Sümerlerin Türk oldukları(Sümer ve Hititlerin Türk olduğu kesinleşti)

4-Ege ve Yunan uygarlıklarında temelinde Türk kültürüne ait izlerin olabileceği

5-Antik Mısır Uygarlığını kuranların ve Roma İmparatorluğunu kuran Etrüsklerin Türk olabileceği(Etrüsklerin de Türk olduğu kesinleşti )

6-İslam peygamberi Hz.Muhammed'in Türklerle ilişkisi ve Türk olabilme ihtimali

7-Troyalıların Türk olabileceği


Ayrıca tüm dillerin Türkçeden geldiğini ileri süren ve Türk Tarih Tezi'ni tamamlayacağı düşünülen Güneş Dil Teorisi


Atatürk Türk Tarih Tezini tamamlarken James Churcward'ın araştırmaları çok büyük ilgisini çekmişti çünkü James'e göre Türkler Mu kıtasının 1.ırklarındandı ve Asya , Avrupa ve Mısır'a kadar uzanan Uygur İmparatorluğunu kanıtlaması ve İlk dilin Mu dili olacağını araştırması adeta Türk Tarih Tezi'ni tamamlıyordu.


Atatürk ayrıca Aztek , Maya'lar hakkında araştırmalar yaparak Aztek ve Mayalar la Türklerin ilişkisini araştırmıştır..Ancak Atatürk'ün aramızdan ayrılışı üzerine çok fazla değer görmeyen Kayıp Kıta Mu araştırması ve onun yokluğunda aniden Türk Tarih Tezi'nin değiştirilerek Batı emperyalizmine uydurularak okutulması hazindir.


Ne yazıkki bize Atatürk'ü unutturdular bize Atatürk'ü yanlış tanıttılar




Detaylı bilgi için önerilerim;



1-http://www.tdkkitaplik.org.tr/tezler.asp buradan James Churcward'ın kitaplarını ve Tahsin Mayatepek'in araştırmalarını okuyabilirsiniz

2-Sinan Meydan'ın Atatürk ve Kayıp Kıta Mu kitaplarını okuyabilirsiniz

3-Gene. D .Matlock 'un ''Ey Dünya İnsanları Hepiniz Türksünüz'' (yalnız bu kitabı okurken objektif olmanızı öneririm çünkü kitabın yazarı Türklükle hristiyanlığı bağdaştırmaya çalışmış kanımca)


Atatürk'ü tanımak her Türk Çoçuğu'nun görevidir..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder